Žatec: Za Žateckým pokladem

01.05.2024 16:31 | Tisková zpráva

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.

Žatec: Za Žateckým pokladem
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Zajímavou aplikaci, s níž se zájemci mohou vydat na zábavnou i napínavou výpravu Za Žateckým pokladem, připravilo Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci. Každý, kdo se jí chce zúčastnit, musí splnit jen dvě základní podmínky: Chtít se bavit žateckou historií a mít chytrý telefon.

Aplikaci lze totiž spustit jen v moderních telefonech, kam ji lze stáhnout z Apple Store nebo Google Play, ale také díky QR kódu, jejž lze získat na webu muzea nebo na letáčku ke hře. „Je nutná fyzická návštěva Žatce, protože jsme tím chtěli i přilákat do města další návštěvníky. Zájemci budou plnit několik úkolů, navštíví pět zajímavých míst spojených se Žateckým pokladem a díky rozšířené realitě se setkají se zajímavými osobnostmi,“ vysvětlila Radmila Holodňáková, ředitelka Regionálního muzea v Žatci. 

Vyvrcholením zhruba hodinové zábavné cesty by měla být samozřejmě prohlídka samotného Žateckého pokladu, což je nejtěžší a co do škály předmětů nejbohatší depot stříbrných a zlatých předmětů, jaký byl uložen na území Čech před rokem 1050.

Projekt Regionálního muzea K. A. Polánka v Žatci byl realizován s finanční podporou MK ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…